7 Ocak 2013 Pazartesi

Devlet Tarafından Firmalara Verilen Hibe Nedir?



Hibe, AB ve Türliye Mali İşbirliği kapsamında yürütülmekte olan bölgesel kalkınma programında belirlenmiş öncelik alanlarında kendi işini kurmak isteyenlere yada var olan işini daha fazla geliştirmek isteyenlere devlet tarafından verilen kredidir.İstihtam ve bölgesel kalkınma gibi etkiler verilmesinde büyük rol oynamaktadır.

Ayrıca birde devlet tarafından geri ödemeli olarak ancak “sıfır faizli” bir destekte bulunmaktadır. Bu geri dönüşümlü sermaya desteğine ise kredi denir. Tekrar ödenmesine 5 yıl sonra başlanır ve çok uzun vadeler sunulur. Hiç bir faiz binmediği için kişi sadece aldığı parayı geri öder.
Bu devlet desteklerinden henüz hiç bir işletmesi bulunmayan girişimciler, KOBİ‘ler, sivil toplum kuruluşları, zanaatkarlar, çiftçi ve üreticiler, sanayiciler hatta belediyeler dahil birçok kişi ve kurum yararlanabilir. kredileri ile işletmesi olmayanlar kendi işlerini kurabildiği gibi var olan işletmelerinide büyütebilirler. Yani büyük-küçük projeler fark etmeksizin birçok kişi bu destekten yararlanır. Genellikle büyük projelerin daha çok önem taşıdığı düşünülsede bu durum söz konusu olmayıp her proje eşit sayılır.
Hibelerden hemen hemen her sektör yararlanabilmektedir. Kısacası hangi sektörde olursanız olun fark etmez. İster hayvancılıkla uğraşın, ister tarımla, isterseniz tekstil veya teknoloji yine de proje ürettiğiniz sürece destekleri almanız mümkün. Artık zamanınızı proje düşünmeye harcamakla geçinmeyin. Bu devlet desteklerinden mutlaka yararlanıp binlerce TL geri ödemesiz krediden yarlanarak projelerinizi paraya dönüştürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder